Een initiatief van:

De gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn, UWV, Luchtvaart Community Schiphol, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, VNO-NCW, FNV, CNV, Pantar, AM match, ABU, NBBU, MKB Amsterdam, Leerwerkloket, House of Skills en Sociaal Werkkoepel.

 • Home
 • Ik heb een personeelstekort en zoek medewerkers

Ik heb een personeelstekort en zoek medewerkers

Extra personeel nodig?

U bent werkgever en op zoek naar extra medewerkers. Bijvoorbeeld omdat u een supermarkt heeft en het sinds de coronacrisis drukker is. Of omdat uw zorgorganisatie extra handen aan het bed kan gebruiken. U heeft hulp nodig bij het vinden van extra personeel en het begeleiden van deze nieuwe medewerkers om in dienst te treden.

Bel me terug

Er is personeelstekort in o.a. deze sectoren

 • Zorg en welzijn
 • Kinderopvang
 • Groothandel
 • Land- en tuinbouw
 • ICT

Zo helpt RWC Groot-Amsterdam bij personeelstekort

 1. Wij brengen uw personeelsbehoefte in kaart.
 2. Wij brengen u in contact met regionale werkgevers en partners in verschillende sectoren. Samen zoeken we naar oplossingen en instrumenten om extra personeel voor uw bedrijf te vinden. Wij zoeken daarbij specifiek naar bedrijven die geen of te weinig werk voor medewerkers hebben. Van werk naar werk noemen we dat.
 3. Is er een oplossing? Dan begeleiden wij de nieuwe medewerkers om soepel de overstap naar uw bedrijf te maken. Zo kunnen zij snel bij u aan de slag.
 4. Vervolgens houden wij nauw contact met u en het uitlenende bedrijf. Zo bewaken wij de voortgang. Verandert de situatie? Dan begeleiden wij deze verandering. Dat kan een zorgvuldige terugkeer van de medewerkers naar het uitlenende bedrijf zijn. Ook kan dat een eventuele indiensttreding bij u zijn, of een andere oplossing.

Voorbeeld van werk naar werk

Supermarkten hebben tijdens de coronacrisis meer klanten gekregen. Zij zoeken personeel voor diverse functies, zoals medewerkers in een distributiecentrum. Tegelijkertijd ligt op Schiphol het werk van schoonmakers, bagagemedewerkers en ander personeel juist bijna stil. De functies van deze mensen verschillen, de sectoren ook, maar hun competenties komen vaak overeen. Als de competenties voldoende matchen, kunnen we in overleg zorgen voor een uitleen van medewerkers. Medewerkers van het ene bedrijf die nu thuis zitten, gaan dan aan de slag bij het andere bedrijf waar extra handen nodig zijn.

Makkelijker personeel vinden met HalloWerk Naar Werk

Om de zoektocht naar geschikt personeel zo makkelijk mogelijk te maken, biedt Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC) een nieuw online matchingsplatform: HalloWerk Naar Werk. Hier kunnen werkzoekenden (die tijdelijk of definitief hun baan kwijtraken) en werkgevers elkaar direct vinden. Zo krijgen werkgevers rechtstreeks inzage in het kandidatenbestand van RWC.

Heeft u interesse om aan de slag te gaan met HalloWerk Naar Werk? Mail dan vandaag nog naar servicedesk@grootamsterdamwerktdoor.nl