Een initiatief van:

De gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn, UWV, Luchtvaart Community Schiphol, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, VNO-NCW, FNV, CNV, Pantar, AM match, ABU, NBBU, MKB Amsterdam, Leerwerkloket, House of Skills en Sociaal Werkkoepel.

  • Home
  • Nieuws
  • NH Nieuws over werkwijze Regionaal Werkcentrum (RWC)

NH Nieuws over werkwijze Regionaal Werkcentrum (RWC)

Medewerker en werkgever vertellen over samenwerking met RWC

Wat kan het RWC betekenen voor werkgevers en werknemers die getroffen zijn door de coronacrisis? NH Nieuws   sprak met een medewerker die door ons team is begeleid van werk-naar-werk met coaching, cv- en presentatietraining en uiteindelijk een passende match met ROC Amsterdam. Ook interviewden zij Tzorg, een werkgever met ondercapaciteit die samenwerkt met het RWC. Selma Nijhof vertelde meer over het partnernetwerk en de werkwijze van RWC.


Manager Selma Nijhof: “Door samenwerking met werkgevers én werknemers begeleiden wij medewerkers die (tijdelijk) geen werk meer hebben naar een nieuwe baan.”


Arnoud Bijl werkte bij een culturele instelling en werd boventallig vanwege corona. RWC hielp hem met zijn CV, het ontwikkelen van presentatievaardigheden én met een nieuwe baan. “Ik had nooit bedacht dat ik met mijn achtergrond bij een onderwijsinstelling terecht kon komen.”


Joël Schaken van Tzorg: “Wat opvalt is dat mensen uit de horeca en schoonmaakbedrijven de juiste sociale vaardigheden hebben én een goede werkmentaliteit. Beide zijn belangrijk voor onze klanten.”

Vragen? Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? We zijn er voor werkgevers én werknemers.

Bel me terug